Commscope (Ruckus Networks)

Предлага пълна гама от висококачествени продукти за достъп до мрежата. В портфолиото са включени Wi-Fi контролери, вътрешни и външни точки за достъп (АР-та), комутатори, облачни решения и софтуерни продукти. Клиентите на Ruckus са мобилни оператори, доставчици на широколентови услуги, корпоративни предприятия и малък/среден бизнес. Продуктовото портфолио се допълва от IoT решения, системи за частни LTE мрежи, отворени API и софтуер за управление.

Ruckus предоставя, първата в индустрията, адаптивна антенна технология за преодоляване на радиочестотните смущения в Wi-Fi мрежите, последвана от първите продукти в сектора 802.11n и 802.11ac, притежаващи сертификат за сигурност и базиран на местоположение софтуер. Производителят бързо става известен като новатор на безжични технологии и се разраства на пазарите във всички вертикали. Ruckus непрекъснато обновяват както безжичните, така и кабелните технологии, за да отговорят на развиващите се нужди на бизнеса, като дават възможност и  за конвергенция на мрежата.

Широката партньорска екосистема на Ruckus гарантира, че техните продукти са лесно достъпни и приложими, независимо дали се разработва малък локален проект или мащабен световен бизнес.

За повече информация:

https://www.commscope.com/product-type/enterprise-networking

Описание на технологията

Network switches

RUCKUS ICX - устройства, създадени за така наречения кампус - access, aggregation and core суичове. Предлагат се различни модели, в зависимост от необходимостта от медни портове, SFP / SFP + портове, PoE / PoE + / PoH и 803.2bz интерфейси. Всички ICX комутатори могат да бъдат оборудвани с 10 GbE uplink портове. По-високите модели поддържат 40 GbE и 100 GbE интерфейси. Устройствата могат да работят както самостоятелно, така и стакнати или като така наречената Campus Fabric. За разлика от много други производители, при които има лимит до 8 устройства, Ruckus технологията позволява групиране (стакване) до 12 превключвателя. В допълнение, ICX устройствата не базират стак комуникация на специални интерфейси, които не могат да бъдат използвани за друга функция. Структурата на стaка при Ruckus се поддържа върху стандартни 10 Gbps SPF +, 40 Gbps QSFP + портове, както и чрез 100 Gbps връзки, където разстоянието между суичовете може да достигне до 10 километра. ICX превключвателите поддържат PoE + и най-новите PoH стандарти.

WLAN

RUCKUS CLOUD WI-FI - това решение на Ruckus радикално опростява конфигурирането и управлението на WLAN. Облачно базираните инсталации позволяват конфигуриране, наблюдение и решаване на проблеми с цялата Wi-Fi мрежа чрез едно табло или мобилно приложение. Точките за достъп до Ruckus гарантират защита на инвестициите. Отличават се с голяма гъвкавост - управлението им може да започне чрез облака, а когато се налага, лесно може да се мигрира към решение, базирано на физически или виртуален контролер.

RUCKUS CLOUDPATH - е отговорът на текущите проблеми с осигуряването на достъп до мрежата. Тази система позволява лесно управление на сертификати и политики за сигурност, както и свързване на устройства към кабелна и безжична мрежа. • Софтуерът за управление на сертификати Cloudpath включва вграден, всеобхватен сертификатен орган (CA), който дава възможност на всеки ИТ отдел да създава и управлява собствена инфраструктура за публични ключове (PKI). Вграден RADIUS сървър и база данни на потребителите значително опростяват инсталирането, настройката и помощ при свързването на политиките за сигурност със сертификатите. В допълнение към вградените функции, API и други механизми позволяват лесно интегриране на Cloudpath със съществуващите външни инфраструктури на CA, RADIUS сървъри и потребителски бази данни. • Управление на политиките за сигурност Cloudpath предоставя на администраторите портал за създаване на подробни политики за сигурност под формата на поточна диаграма. Механизмът (Policy Engine) идентифицира разрешенията на устройството и потребителя и прилага подходящи правила към всяко от тях. • Активиране на устройството: системата позволява лесно да добавяте потребители и устройства, възложени им чрез уеб портала. За да повишат нивото на сигурност, администраторите могат да определят кои устройства и техните необходими компоненти в съответствие с политиката за сигурност на работната станция имат право да се свързват към мрежата.

RUCKUS MULTI-SITE-MANAGER - - полезно решение, ако имате няколко групи на unleashed (несвързани с контролер) АР-та. Това е интуитивен, лесен за използване софтуер, базиран на linux система за създаване и управление на малки wifi мрежи на множество места. Решението позволява на собствениците на unleashed мрежа лесно и сигурно да наблюдават, управляват и конфигурират мрежи от всяка точка на света, използвайки единствен вход.

RUCKUS SMARTZONE - ново решение за контролер от Ruckus. От версия 5.0 нагоре, Smartzone разполага с единен потребителски интерфейс за управление на кабелни и безжични мрежи. Тя дава възможност за изпълнение, наблюдение и решаване на проблеми с точки за достъп и превключватели. Тя дава възможност за управление на до 10 000 точки за достъп на устройство, изграждане на клъстери за надеждност (активно-активни) с поддръжка за до 30 000 точки за достъп. Освен това е възможно да се работи в режим на много наематели, което позволява създаването на отделни стопански субекти със специализирани услуги на контролер във версия с висок мащаб, възможно е и персонализиране на екрана на администратора. Решението включва харесвани от потребителите функционалности, които са добре познати от контролерите на ZoneDirector, като GuestPass, DPSK и HotSpot 2.0. В допълнение, вградената функционалност на диагностиката на WiFi клиенти с визуално представяне на фазата на връзка или неуспеха на свързване на клиента към WiFi мрежата, улеснява работата на администраторите. В днешно време е много важно да се дефинират конкретни права за достъп на потребителите, които се свързват към нашата мрежа. Решението SmartZone е изградено на базата на роли, което позволява гранулиране на политиките за достъп до мрежата, в зависимост от ролята на потребителя.

RUCKUS UNLEASHED - са решения, които изграждат безжична мрежа без контролер. Предназначени са за малки и средни предприятия, както и за клиенти с множество малки сайтове. Ruckus Unleashed избира едно АР за контролер и автоматично разпространява неговата конфигурация върху другите устройства в същия мрежов сегмент - просто включете захранването за една точка за достъп, конфигурирайте я по предварително зададена безжична мрежа и свържете другите устройства. Първоначалната конфигурация отнема само 1 минута. Конфигурацията може да се извърши и чрез мобилно приложение. Независимо, че работят в режим Unleashed, точките за достъп притежават всички уникални, патентовани техники като BeamFlex +, ChannelFly или SmartCast, които са присъщи на управляваните от контролер АР-та.

RUCKUS ZONEDIRECTOR - е решение за контролер от Ruckus, което доскоро беше ядрото на безжичните решения на Ruckus. Тези контролери могат да управляват до 1000 точки за достъп. Управлението се осъществява чрез интуитивен уеб интерфейс. Решението позволява използването на вградена потребителска база данни и външни потребителски хранилища. Вградени са всички популярни функции като Guest pass, HotSpot 2.0 или DPSK.

Полезни файлове

Authorized trainings

Интересува ли ви? Вижте нашата оферта за обучение.

Абонирайте сe
Видео ръководство

Инсталалиране | Конфигуриране | Употреба

Гледайте