Aruba Networks / Hewlett Packard Enterprise Company

Компания Aruba, нa Hewlett Packard Enterprise, е водещ доставчик на мрежови решения от ново поколение за предприятия от всички размери по целия свят. Компанията доставя ИТ решения, които дават възможност на организациите да обслужват мобилни потребители, които разчитат на облачни базирани бизнес приложения за всеки аспект от тяхната работа и личен живот.

Компанията е основана през 2002 г., а през 2015 г. е придобита от Hewlett-Packard. Комбинацията от кабелната комутационна линия на HP с WLAN и продукти за мобилност на Aruba създава силно решение за достъп.

За повече информация:

https://www.arubanetworks.com/

Описание на технологията

NAC

NAC - системата Aruba ClearPass осигурява достъп до мрежата както в локална, така и в разпределена среда и дава възможност за управление от една централна конзола. Ефективната система за удостоверяване осигурява поддръжка на хиляди потребители, както и видимост и идентификация на всички устройства, свързани към мрежата. Системата интегрира всеки критичен аспект на тенденцията BYOD (управление на политики, регистрация на устройства за самообслужване, достъп на госта до мрежата и цялостен контрол на състоянието на устройството) в рамките на една платформа, която може да бъде внедрена във всяка мрежова инфраструктура. Подобно цялостно решение, комбинирано с възможността за интегриране с външни системи (включително IPS и MDM), осигурява автоматизация на информационния поток и повишава нивото на мрежова сигурност.

Network routers

Network routers - Hawlett Packard Enterprise има MSR маршрутизатори, предназначени за малки и по-големи отдели. Решението включва функции за маршрутизиране, превключване и защита. Също така предоставя набор от възможности за комуникация чрез вграден GSM модем или безжичен модул. Втората серия от маршрутизатори HSR е създадена за WAN кампус мрежи, които изискват висока производителност и поддръжка на MPLS, BGP и MBGP, както и големи таблици за маршрутизиране, за свързване на много доставчици на интернет услуги.

Network switches

Network switches - производителят е разделил портфолиото от комутатори на два сегмента. Устройствата под марката Aruba са посветени на така наречения кампус, който съдържа достъп, агрегация и ключови комутатори. В зависимост от маршрутизационната поддръжка, броя на портовете, поддръжката на PoE, както и моделите с интерфейси SmartRate (със скорост 1, 2.5, 5 и 10 Gbps на връзка RJ45) и оптични SFP + са налични множество модели. Вторият сегмент под марката Hewlett Packard Enterprise е предназначен за центрове за данни. Комутаторите, работещи със софтуера Comware, осигуряват висока надеждност, производителност, виртуализация и клъстеризация.a

UEBA

UEBA (User and Entity Behaviour Analytics) - Introspect е решение за големи компании. То ви позволява да наблюдавате мрежовия трафик, докато сте в режим на докосване и събирате дневници директно или чрез интеграция със SIEM. Използва алгоритми за машинно обучение за изграждане на профил на поведение на отделните потребители и техните групи. Решението, също така може да открива аномалии, които могат да показват нарушаване на сигурността: придобиване на акаунт или активност на зловреден софтуер. Introspect се основава на надеждни и ефективни разпределени компоненти като Hadoop и Elasticsearch. Възможно е да се автоматизират процесите за реагиране на инциденти чрез интеграция с ClearPass.

WLAN

WLAN - решението на Аруба се състои от гъвкави и високопроизводителни точки за достъп, които могат да се управляват централизирано от контролерите или да се използват като решение без Аруба. В режим без управление от Aruba Instant, автоматично избраната точка за достъп разпределя конфигурациите на други устройства в същия сегмент на мрежата. Просто включете захранването за една точка за достъп, конфигурирайте го чрез предварително дефинирана безжична мрежа и свържете други устройства, това отнема само 5 минути. Когато устройствата се управляват от контролери, трафикът от точките за достъп се централизира, за да се опрости конфигурацията, да се подобри криптирането на данните, да се осигури правилно прилагане на политиките за сигурност и да се осигурят други важни мрежови услуги. Аруба е оборудвана с няколко уникални характеристики: • Патентованата CLIENTMATCH технология гарантира, че мобилните устройства ще бъдат успешно съчетани с най-добрата точка за достъп и радио в безжична мрежа. • ARM технологията гарантира, че работата на точките за достъп не е нарушена, което води до по-надеждна и ефективна безжична мрежа. • Интегрирана защитна стена, която контролира приложенията и уебсайтовете. • Интегрираната защита на безжичните мрежи идентифицира и свежда до минимум заплахата от безжични прониквания, използващи чужди точки за достъп. • Интегрираният спектрален анализатор идентифицира източниците на смущения и елиминира необходимостта от отделни монитори на спектъра с множество сървъри за управление, нови точки за достъп и специални сензори.

Полезни файлове

Authorized trainings

Интересува ли ви? Вижте нашата оферта за обучение.

Абонирайте сe
Видео ръководство

Инсталалиране | Конфигуриране | Употреба

Гледайте