Как се осигурява 360-градусова защита за бизнеса в новата хибридна реалност

2021-04-15

През изминалата година кризата от Covid-19 ни показа, че дистанционната форма на работа е тенденция, която няма да отмине с приключването на пандемията. Нуждата от изключителна бърза реакция принуди бизнесa да извърши дигитални трансформации, които отнемат години, буквално за дни. Трансформацията наложи компаниите да се адаптират експедитивно към съвременните дигитални инструменти, които "новото нормално" наложи. "Домашният офис", повишената мобилност и дистанционната форма на работа, създадоха хибридна реалност, която позволи на редица бизнеси да продължат да функционират, но се оказа и силно уязвима към кибер заплахи.

Как да осигурим 360-градусова защита за потребителите, устройствата и достъпа?

5-те must-have компонента за сигурност са осигуряването на защита срещу Phishing, Ransomware, CDR (Content Disarm and Reconstruction), Bot и автоматизирано засичане и ответна реакция на всеки пробив. Съвременните решения, които осигуряват оптимална защита са с консолидирана и многостепенна архитектура, AI технология, с най-развита сензитивност при предвиждане на заплахите и единно cloud-базирано управление.

Коктейлът от различни продукти за сигурност, които нямат хомогенност, оставя сериозни пролуки в защитата на организациите. Управлението им е сложно, а възможностите за надграждане са ограничени. Съвременният бизнес модел налага синергичен подход, който да осигурява високоефективни, лесни за прилагане и управление решения.

Watch

"Check Point Harmony e първото комплексно решение за сигурност в индустрията - за потребители, устройства и достъп. Кибер заплахите стават все по-софистицирани и идват по всички вектори. Хаотичното използване на различни продукти се доказа като недостатъчно ефикасно. Съвременното и адекватно решение за бизнеса е осигуряването на цялостна превенция и защита - AI технология, която предвижда заплахите и осигурява защита, още преди атаките да се случат. Защита на служителите, защита на самия браузър, защита при сърфирането в Internet, сигурен достъп до e-mail, корпоративни апликации, облачни услуги и защита на мобилните устройства.", коментира Веселин Троянов, Country Manager на Check Point Technologies за България.

"Много от нашите клиенти споделиха през последните месеци, че са имали инциденти свързани със сигурността в организацията си. Имахме случаи, в които сървъри и дори цели мрежи биваха криптирани с Ransomware, а клиентите изнудвани за пари. Наблюденията ни са, че все повече компании започват да обръщат внимание на сигурността и пренасочват голяма част от бюджетите си в подобрение именно на това звено в организацията. Защитата на крайните точки в организацията е критично важна за всяка компания в днешно време и не бива да се подценява. С Check Point Harmony дори и малки организации могат да се възползват от защита на най-високо ниво.", сподели Мениджър продукти и продажби от CLICO България, Димитър Бахов, ексклузивен дистрибутор за Check Point в България.

"Темата за кибер заплахите и осигуряването на адекватна защита става все по-наболяла. Дигитализацията ще продължи да настъпва с все по-бързи темпове, дистанционната работа и нуждата от свързаност ще продължат да бъдат фокус за всяка организация, дори и след края на пандемията. Тенденциите при кибер атаките се променят с времето, но опасността от неглижирането на темата остава. Изповядването на философията "нямам нужда от защита, защото това няма да се случи на моя бизнес" е риск, който никой не бива да бъде поеман. Преобръщането на тази обществена настройка ще бъде и сред темите, които ще обсъдим по време на дигиталното събитие "Check Point Harmony 360° Protection", което организираме в партньорство с CLICO България, на 21 април 2021 г., от 10:00 ч. Лектор ще бъде Мартин Колдовски, експерт по сигурността от Check Point Software Technologies. Достъпът е напълно свободен за всеки, който има интерес към актуалните тенденции в осигуряването на дигитална защита.", допълни Веселин Троянов.

По данни на IDC (International Data Corporation) 71% от успешните атаки се осъществяват през устройства. В същото време, 21% от служителите признават, че позволяват на членове на семейството да използват служебните им устройства за игри, онлайн пазаруване, сърфиране в социални медии. Според доклада за кибер заплахи на Check Point, само през последните 6 месеца, една организация в България е атакувана средно 533 пъти, в сравнение с 423 регистрирани атаки срещу организации от Централна Европа.

"Check Point Harmony 360° Protection"

21.04.2021 г., 10:00 ч. 

Регистрирайте се сега!