SAILPOINT TECHNOLOGIES В ПОРТФОЛИОТО НА CLICO

2019-10-28

През октомври 2019 г. двете компании потвърдиха споразумение за дистрибуция, според което офертата на CLICO е обогатена от решенията на Sailpoint Technologies.

CLICO - специализиран дистрибутор с добавена стойност за повече от 27 години в Полша, България и други страни от Централна и Източна Европа иновативно и успешно въвежда и промотира решения на световни лидери на пазара. През третото тримесечие на 2019 г. CLICO финализира договора със SailPoint Technologies и въведе нова категория продукти за управление на идентичността и достъпа в своята дистрибуторска оферта.

Търсенето на решения за идентичност и управление на достъпа е голямо. CLICO от много години работи като одитор по сигурността. Едно от най-трудните предизвикателства за сигурността е управлението на достъпа и привилегиите на служителите, които сменят работата си и напускат организацията. Управлението на този процес зависи от дисциплината на кадровия отдел, ИТ работниците и началниците. Без специални инструменти този процес не работи правилно. Като одитор ние често откриваме „призрачни“ акаунти и сметки с привилегии, натрупани през годините, докато работим с нашите клиенти. “- казва д-р Мариуш Ставовски, CTO от CLICO group, отговарящ за разработването на стратегии за насърчаване на технологиите и управлението на техническия екип.

SailPoint Technologies предлага решения, които позволяват да се създаде съгласувана политика за управление на достъпа до ресурси като данни, приложения и инфраструктура.

Предимствата на SailPoint се оценяват както от клиенти, така и от независими консултантски компании. По-малките организации могат да използват готови за употреба вградени инструменти за прилагане на добри практики, базирани на платформата за идентичност на SailPoint. По-големите организации ще се възползват от възможността да създават сложни сценарии за конфигуриране с платформата за идентичност на SailPoint.“ - коментира Александър Стаменов, Country Manager в CLICO България.

В големи организации, където структурата е сложна  SailPoint Predictive Identity, SailPoint’s AI- може да се използва подход за идентичност, технология на поведенчески анализ и организационна структура с използването на машинно обучение и изкуствен интелект. Интеграцията с много приложения (SAP, HR, PAS) се предлага като модел „извън кутията“. Това дава възможност за управление на жизнения цикъл на потребителските профили от първия до последния ден. Други приложения, особено собствените могат да бъдат интегрирани въз основа на API. Систематичният анализ на достъпа позволява оценка на рисковете, свързани с достъпа на потребителите и позволява да се оцени спазването на правилата или изискванията на одиторите. Наличната интеграция с PAS решения, напр. Cyberark, позволява да се разшири анализът на риска до дейностите на привилегированите оператори на акаунти. "- добавя Радослав Шишко, консултант по сигурността в CLICO.

SailPoint Technologies е американска компания, основана през 2005 г., която е световен лидер на пазара на продукти за управление на идентичността в продължение на много години.

Като лидер на пазара за управление на идентичността, ние сме решени да помогнем на организации от всички размери надеждно да управляват всичките си цифрови идентичности, като гарантираме, че има стабилна видимост и контрол върху това кой има достъп до какво и как този достъп се използва за всеки потребител в компанията “, заяви Волкер Сомър, вицепрезидент на  DACH & Eastern Europe, SailPoint. „С нетърпение очакваме да работим съвместно с CLICO, за да дадем нашата платформа за идентичност SailPoint в ръцете на повече компании от Централна и Източна Европа с това споразумение за дистрибуция.“

Договорът за дистрибуция на CLICO е валиден в Полша, България и страните от Централна и Източна Европа.