Recorded Future вече е част от портфолиото на CLICO

2021-04-22

София, 22.04.2021 г. - CLICO обяви ново партньорство с Recorded Future. Платформата представлява специализирано решение за сигурност, което значително подобрява работата на центрове за операции по сигурността (SOC и CERT), като предоставя информация в реално време за киберзаплахите срещу защитаваната организация.

“Платформата на Recorded Future ще предостави напълно нов поглед и знания за сигурността на организацията и киберзаплахите, пред които е изправена. Тя дава в реално време отговори на въпроси като:  Какво знаят киберпрестъпниците за нашата организация? Планират ли да ни атакуват? Има ли изтекли данни от нашата организация, търгувани или дискутирани в Darknet и какви са те? Какви атаки се подготвят или изпълняват в момента в глобалното киберпространство, които са от значение и касаят нашата организация? Знанието и информацията, които предоставя Recorded Future, осигуряват на компаниите възможност за бързи, превантивни действия за париране на бъдещи атаки. Радваме се, че можем да предложим такъв мощен инструмент в ръцете на нашите клиенти и вече виждаме голям интерес от финансовия и телекомуникационния сектор“, посочва Александър Стаменов, регионален мениджър, CLICO България.

Платформата наблюдава, събира и анализира данни от различни видове бази данни за репутация, включително бази данни за уязвимости, обогатявайки съдържанието с резултатите от работата на вътрешен център за изследователска киберсигурност, наречен Insikt Group. Recorded Future позволява автоматична корелация на данни от много източници, точно описание на състоянието на сигурността и свързаните с нея потенциални  заплахи, а цялостните аналитични резултати са представени по достъпен и разбираем начин.

“Нашата платформа контекстуализира данни от 850 000 източника, включително 1500 хакерски форума в Darknet, шест милиарда обекта и 75 милиарда препратки - което ни прави най-големия доставчик на информация за корпоративна сигурност. Ние ускоряваме работата на екипите по сигурността и намаляваме времето за управление на инциденти, предоставяйки видимост към публични и затворени източници, давайки възможност на потребителите да се фокусират върху критичните за организацията заплахи и уязвимости", добавя Матеуш Олшевски, изпълнителен директор по продажбите в Източна Европа в Recorded Future. „Радваме се да си партнираме с CLICO като единствената цялостна и универсална платформа за анализ на информацията за заплахи в тяхното дистрибуторско портфолио.“