Niagara Networks - технология за видимост над мрежовия трафик влиза в портфолиото на CLICO

2024-03-18

Решение за осигуряване на пълна видимост над корпоративния мрежов трафик добави в портфолиото си CLICO. Платформата на Niagara Networks е специално разработена за цялостна мрежова видимост и сигурност.

Видимостта над трафика в корпоративната мрежа е ключов за информираността за компонентите и данните в компютърната мрежа на всяка организация. Внедряването на система за видимост над трафика по същество представлява ключов компонент на сигурността, тъй като позволява на организацията да наблюдава всичко, което се движи в мрежата ѝ, както и да следи производителността на мрежата.

В днешно време видимостта над трафика в мрежите е ключов инструмент от арсенала за гарантиране на информационната сигурност. Имайки пределна яснота за поведението на трафика в мрежите си, организациите могат не само да подобрят ефективността на комуникациите, но и да се погрижат адекватно за сигурността на данните и процесите. Подобна автоматизация е решаваща в условията на експоненциално нарастващи обеми от все по-разнообразни данни, които се движат в корпоративните мрежи.

Новото партньорство на CLICO с  Niagara Networks е стратегическо. То ще подпомогне нарастващото търсене на технологии за защита на информационните ресурси на организациите. „Ние сме убедени, че това партньорство с Niagara Networks ще бъде изключително полезно на фона на нарастващата нужда от киберсигурност на пазара. Хибридните и многофункционални решения на Niagara Networks за мрежова видимост помагат на бизнеса да постигне цялостен мониторинг и повишена сигурност, като им позволява да получат полезна информация за мрежовия трафик, без да правят компромис със скоростта, надеждността или производителността,“ коментира Бартош Винярски, директор продажби в CLICO. „Убедени сме, че това сътрудничество ще укрепи цялостното ни предложение за ИТ решения и ще ни помогне да предоставяме още по-голяма стойност за нашите партньори и клиенти.”

„Niagara Networks засилва своята стратегия за разширяване на пазарите в Централна и Източна Европа и ние сме щастливи да си сътрудничим с CLICO, един от най-добрите ИТ дистрибутори в региона. Партнирайки си с водещ в индустрията дистрибутор като CLICO, сега ние можем да разширим обхвата си, за да помогнем на значително повече организации да постигнат видимост над своите мрежи и цифрови активи. Портфолиото на CLICO се съчетава безпроблемно и стратегически с нашите решения и ще даде възможност за мощна синергия за посрещане на изискванията за цифрова трансформация на организациите,“  каза Игал Амрам, вицепрезидент по глобалното бизнес развитие и продажбите в Niagara Networks.

Партньорството на CLICO и Niagara Networks става факт в момент, в който светът на киберсигурността е изправен пред невиждана досега сложност и агресивност на кибератаките. Средствата за автоматизация, изначално разработени за улеснение на бизнеса, се експлоатират интензивно от кибернападателите. Тъмните мрежи изобилстват от технологии за атака, включително по бизнес-модела „като услуга“. В същото време екипите по киберсигурност са претоварени с работа и изтощени от постоянната бдителност, изисквана от тях. Нарастващата отговорност подтиква много от тях да се оттеглят от професията си. Недостигът на експерти по киберсигурност се измерва в милиони отворени позиции.

Подобен драматичен пейзаж изисква от съществуващите екипи по кибер-безопасност да прилагат интелигентни решения за постигане на пълна видимост над данните и процесите в корпоративните ИТ инфраструктури. Технологиите на Niagara Networks отговарят на тази нужда, повишавайки осведомеността на отговорните мениджъри.

 

 

 

За Niagara Networks:

Niagara Networks е компания със седалище в Силициевата долина, която е пионер със своята Open Visibility Platform – система, която подсигурява крайно необходимата гъвкавост в мрежовата сигурност. Niagara Networks осигурява високопроизводителна, високонадеждна мрежова видимост и решения за доставка на трафик дори за ИТ средите на най-взискателните доставчици на услуги и предприятия в света. Решенията на Niagara Networks са инсталирани в най-известните мрежи в света, давайки нови възможности на центровете за сигурност и мрежови операции (SOC/NOC) чрез осигуряването на видимост „от край до край“ и ефективно разузнаване на тенденциите в трафика във физически и виртуални мрежи. За повече информация посетете www.niagaranetworks.com.

Относно CLICO:

CLICO е специализирана в областта на сигурността, работата в мрежа и управлението. От самото начало CLICO си е поставила за цел да има ясна стратегия за разпределение на добавената стойност, разбирана по начин, който далеч надхвърля общоприетото тълкуване на това понятие. Компанията постоянно обучава пазара, предлагайки – в допълнение към най-добрите продукти на водещите световни производители – и цялостен набор от консултантски, образователни и одиторски услуги в подкрепа на всички видове организации в процеса за подобряване на киберсигурността в областите на ИТ, OT и IoT. За повече информация посетете: www.clico.pl.

Споразумението за дистрибуция между CLICO и Niagara  Networks е валидно за цяла Централна и Източна Европа.