F5 Tech Talks Bulgaria | 27 април 2021 | 09:00-12:10

2021-04-22

Към записа от Уебинара: 

9:00 – 9:20

Откриване на конференцията. Стратегия и визия на F5 – Jakub Šumpich, F5 Team Leader SEE

Защо F5 придоби NGINX, Shape и Volterra и каква е визията на F5? Какви са тенденциите, които наблюдават F5 в Източна Европа, сравнени със западните страни?

9:20 – 9:40

Volterra – платформа за дистрибутирани облачни услуги – Jakub Pavlík, Director, Engineering

Искате ли решение, с което можете да използвате единен централизиран уеб портал за разгръщане, защита и експлоатация на приложения, без да се налага да се обръщате към различни слоеве от инфраструктурата или различните типове облачни среди? Решението на Volterra, част от семейството на F5 от януари, ще бъде представено от Jakub Pavlík – един от съоснователите на Volterra, който ръководи екипа за разработки в Прага.

9:40 – 10:00

Изберете подходящия Web Application Firewall за Вашите приложения – Luboš Klokner, F5 Senior Solutions Engineer

Много от Вас познават F5 като компания предлагаща решения за управление и балансиране на трафика, ADC и WAF. Вероятно част от вас вече използват решенията на F5. През последните месеци портфолиото на F5 се разшири с нови продукти и решения, за които ще научите повече от тази презентация.

10:00 – 10:20

Zero Trust – модерна концепция за достъп до приложения – Jiří Doubek, F5 Solutions Engineer

Периметърът за сигурност, какъвто го знаем, вече не съществува. Днес приложенията могат да се намират почти навсякъде: в съществуващ център за данни, в облака или можем да ги използваме като SaaS услуга (например Office 365). „Старите“ приложения използват Kerberos за удостоверяване, а „новите“ приложения OpenID Connect. По време на презентацията ще видите как да приложите Zero Trust – Identity Aware Proxy (IAP) за различни поколения приложения, Single sign-on (SSO) технология, мултифакторна автентикация MFA и как работи удостоверяването чрез OAuth/OpenID Connect.

10:20 – 10:40

Бъдещето на платформата BIG-IP – Martin Oravec, F5 Senior Solutions Engineer

Приложенията се променят, а заедно с тях и фамилията продукти BIG-IP. Martin Oravec ще покаже новостите и иновациите при BIG-IP, портфолиото от физически и виртуални машини, както и контейнеризирани среди.

10:40 – 11:00

NGINX – решения не само за DevOps – Luboš Klokner, F5 Senior Solutions Engineer

Най-използваният уеб сървър и Ingress контролер в света, той се побира на една дискета и предоставя услуги като Netflix. Какво е NGINX, кои са другите елементи от екосистемата NGINX и защо да го използвате и извън средата на DevOps?

11:00 – 11:20

Цялостна защита срещу DDoS атаки – Martin Oravec, F5 Senior Solutions Engineer

Ботнет-мрежите имат неограничени възможности по отношение на силата и вида на атаките. В комбинация с наличието на “DDoS атака като услуга“ за няколко долара, те представляват по-голяма заплаха от всякога. В презентацията, Martin Oravec ще представи как DDoS защитата на F5 работи, както на ниво Layer 3/4, така и на Layer 7 приложно ниво, как действа облачната услуга на F5 за пречистване на трафика Silverline и какви са възможните начини за внедряване on-premise или в облака, включително и при доставчици на ИКТ услуги.

11:20 – 11:40

Управление и защита на API – Luboš Klokner, F5 Senior Solutions Engineer

Повечето модерни и съвременни приложения са изградени около API приложно-програмни интерфейси. Това позволява по-бързото им внедряване и единен интерфейс. Luboš Klokner ще покаже, как да управлявате и защитавате тези интерфейси, какво представляват Swagger и OpenAPI файловете и как да ги използвате.

11:40 – 12:00

Shape Security – защита от автоматизиран трафик – Jiří Doubek, F5 Solutions Engineer

Повече от половината от трафика към публикувани в интернет приложения и услуги е автоматизиран, а зад около 30% от автоматизирания трафик седят машини, контролирани от киберпрестъпници. Целта са уеб измами, като присвояване на акаунти, използване на компрометирани идентификационни данни за удостоверяване, извличане на уеб съдържание и др. Киберпрестъпниците непрекъснато подобряват методите на тези атаки, поради което защитата става все по-сложна. В тази сесия Jiří Doubek ще представи развитието на автоматизирани атаки и тяхното предотвратяване с SHAPE Security, лидер в защитата срещу автоматизирани атаки, сега част от семейството на F5.

12:00 – 12:10

Викторина и закриване на конференцията – Екипът на F5 и CLICO България

Обявяване на победителите във викторината и закриване на конференцията.

Очакваме Ви!