DDoS атаки

2021-02-16

DDoS attacks

Уебинар: DDoS атаки, как работят и как да се предпазим от тях?

Лектор: Martin Oravec, Senior System Engineer F5

Дата: 25.02.2021

Час: 10:00 – 11:00

Дистрибутираните атаки за отказ от услуга (DDoS) заплашват бизнеса, увреждат репутацията на компанията и водят до финансови загуби.

Bot мрежите имат неограничени възможности по отношение на вида и силата на атаката. Възможността за наемане на “DDoS атака като услуга“ за няколко стотин долара ги прави по-голяма заплаха от всякога. Независимо дали са volumetric атаки или насочени към приложния слой, общата им цел е да направят вашето приложение или мрежа недостъпни. DDoS атаките могат да служат и като димна завеса за по-сложна атака на приложението, например за кражба на чувствителни данни.

 

Обикновено DNS и TLS не се считат като част от приложението. Въпреки това, по отношение на уязвимостта към DDoS атаки и въздействието върху наличността на приложенията, те са толкова важни, колкото и инфраструктурата на приложенията. В случай на HTTP(S) атаки, сложната и разширена защита е от ключово значение за идентифициране и успешно блокиране на заявките на нападателите и същевременно пропускане на легитимния трафик.

Присъединете се към уебинара, за да научите повече:

  • Как изглежда съвременната структурата DDoS атаките и предизвикателствата свързани с тяхното смекчаване;
  • Как работи DDoS защитата при различни вектори на атака на ниво Layer 3/4 и Layer 7 от OSI модела;
  • Как функционира облачно базираният център за пречистване на трафика на F5 и как може автоматично да поеме смекчаването при атака надхвърляща границите на предвидената локална защита;
  • Как със Silverline можете да осигурите DDoS защита в мулти-облачна среда и да унифицирате защитата на on-premise и облачни приложени.