CLICO България в К 100: Най-големите компании в България

2020-08-10

    Престижната класация на ITC Медия и „Капитал“, за 2019 година, е вече факт. Въпреки трудностите в събирането на информация, споделени от организаторите,  резултатите от нея, базирани на обективни финансови данни, говорят за ръст в ИТ пазара с 3.8%.

Събраните данни потвърждават тенденцията, че ИТ бизнесът в България расте три пъти по-бързо от останалите индустриални сегменти. Софтуерната индустрия е с общ дял от 34% и с ръст от 21% спрямо 2018 г. Изнесените ИТ услуги са втория по големина дял от 22%. Системната интеграция, която е трети по големина сегмент от пазара (15.7%), отбелязва спад от 6%.

Bulgarian IT market


Мястото на CLICO България в класацията

В общата класация на фирмите от ИТ индустрията CLICO България се изкачва от 54-то място за 2018 на 40-то за 2019 г. с 51.2%, изпреварвайки значително ръста на пазара. В същото време, в категорията „Най-ефективни компании“, CLICO заема престижната втора позиция с 1.75 милиона лева приход на служител.

В категорията „ИТ дистрибутори“, за 2019 г. CLICO България се изкачва от 5-та на 4-та позиция. Резултатът е следствие от постигнатите резултати в предходните години, в които CLICO България спечели приз за „Компания с най-голям ръст“ с невероятните 414 % за 2017 г., а за 2018 г. се нареди в челните места на класацията Топ 50 на ИТ компании, постигнали забележителен напредък.

Top100 in Bulgarian IT companies from 27 to 51ICT chart


В допълнение към статистиката, CLICO България започна да представлява две нови компании: SentinelOne и Micro Focus.

SentinelOne е сред топ технологиите за защита на крайни клиентски устройства. Решението, базирано на изкуствен интелект, разпознава опасностите преди да бъдат стартирани, като предлага превенция и срещу непознати заплахи.

Micro Focus е съсредоточена в разработката на решения за „дигитална трансформация“. Решенията на Micro Focus позволяват бърза и безопасна трансформация, преодолявайки препятствията между съществуващите и иновативните технологии.

Ние, екипът на CLICO България, продължаваме да следим и развиваме възможностите за защита от киберзаплахи, като запазваме стремежът си да предлагаме най-добрите и оптимални решения за всеки клиент.