CLICO България ще предлага решенията на IBM у нас

2024-04-02


CLICO България подписа договор за дистрибуция на всички хардуерни и софтуерни продукти на IBM и започва тяхното предлагане у нас. Партньорското споразумение обхваща цялата продуктова гама на технологичния гигант, като по този начин CLICO България ще разшири своите позиции в сектора “Информационна сигурност” и ще стъпи в нови направления, предлагайки водещи технологии за автоматизация, изкуствен интелект и съхранение на данни. Решенията са насочени към публични и частни организации, включително малки и средни предприятия, и обхващат всички сектори - телекомуникации, търговия, енергетика, банков и финансов сектор, производство и държавна администрация.

 

"Горди сме да обявим партньорството си с IBM. Това сътрудничество и доверието, което получаваме, са оценка и признание за деветгодишния път, който изминахме в България, и за това, че допринасяме за по-бързото и по-доброто внедряване както на развиващи се, така и на утвърдени технологии. Новото партньорство ни дава възможност да разширим фокуса на компанията, която е добре позната като доставчик на решения за информационна сигурност, и да развием бизнеса си в нови направления и на нови пазари”, заяви Александър Стаменов, регионален мениджър на CLICO България.

 

“Приветстваме CLICO България като партньор с добавена стойност в нашата дистрибуторска мрежа. Това сътрудничество отразява ангажимента на IBM да развива екосистемата си и да предоставя на клиентите по-голяма достъпност до нашите технологии”, коментира Георги Ганев, генерален директор на IBM България.

Новите решения в портфолиото

 CLICO България ще работи по следните четири основни направления на IBM - съхранение на данни, сигурност, данни и изкуствен интелект и автоматизация.

 Във фокуса на CLICO България ще бъде и разширяването на екосистемата от иновативни компании и стартъпи, които разработват свои решения на базата на технологиите на IBM.

Вече е създадено и звено, което работи с фокус върху новото партньорство и решенията на IBM. Освен това, работата на екипа на CLICO България е в процес на трансформация с все по-голям фокус към развиването на капацитета и способностите на системните интегратори и риселъри и тяхната подготовка за въвеждане в експолатация на развиващи се технологии. В програмата за 2024 година са заложени множество обучения и работни семинари, на които в детайли ще бъдат представени новите технологии, с които работи компанията.

“Като резултат от разширението на дейността и портфолиото ни, нараства и екипът ни. Заедно с новите таланти в компанията сме амбицирани да постигнем и нови успехи в процеса на дигитална трансформация на организациите от различните сектори и подобряване на нивото им на сигурност”, коментира Александър Стаменов.